Həyatım boyu heç vaxt qumar oynamamışdım. Nə kazinoda, nə lotereyada, nə də başqa yerdə. Düzü, bir az qorxurdum. Həmişə düşünürdüm ki, bu, insanı içindən udar. Amma günlərin bir günü hər şey dəyişdi.
Həmin gün işdən evə qayıdırdım. Metroda oturmuşdum. Yanımdakı adam telefonunda bir oyun oynayırdı. Ekranda təyyarə uçurdu. Adam birdən "Yes!" dedi, barmağını düyməyə basdı. Marağım tutdu. "Bağışlayın, bu nə oyundur?" soruşdum. Adam gülümsədi. "Aviator. Mostbet-də oynayıram." Mən düşündüm: "Aviator? Təyyarə?" Evə gəldim, həmin oyunu axtarmağa başladım.
Tez tapdım. Sayt açıldı. Qeydiyyatdan keçməli idim. Nömrəmi yazdım, SMS kodu daxil etdim. Ad, soyad. Hamısı hazır. Sonra mostbet aviator giriş etdim. Oyun açıldı. Qarşımda təyyarə, uçuş zolağı, rəqəmlər. Qaydaları oxudum. Sadə idi: təyyarə qalxır, qazanc artır, sən dayanmalısan. Geciksən, təyyarə uçub gedər, pulunu itirərsən.
Demo rejimində bir neçə dəfə oynadım. Pulsuz. Qaydaları başa düşdüm. Sonra real pulla oynamaq qərarına gəldim. Depozit etdim 10 manat. Kiçik məbləğ.
İlk mərc 1 manat. Təyyarə qalxdı. 1.2x, 1.5x. Dayandım 1.5x-də. Qazanc 1.5. Gülümsədim. İkinci mərc 2 manat. Təyyarə 2.0x-də dayandım. Qazanc 4. Hesabım 10-dan 15.5-ə. Üçüncü mərc 3 manat. Təyyarə 2.5x-də dayandım. Qazanc 7.5. Hesabım 23. Dördüncü mərc 5 manat. Təyyarə 3.0x-də dayandım. Qazanc 15. Hesabım 38.
O gecə 10 manat qoyub 38 manat qazanmışdım. Xalis 28 manat. Metroda gördüyüm o adamın niyə "Yes" dediyini başa düşdüm. Həyəcanlı idi.
Ertəsi gün işdən sonra evə tələsdim. mostbet aviator giriş etdim. Bu dəfə 20 manat depozit. 2 manat mərclər. Təyyarə qalxdı. 1.5x, 2.0x, 2.5x. Dayandım 2.5x-də. Qazanc 5. Hesabım 20-dən 25-ə. Növbəti mərc 3 manat. Təyyarə 3.0x-də dayandım. Qazanc 9. Hesabım 34. Növbəti mərc 5 manat. Təyyarə qalxdı, 4.0x-də dayandım. Qazanc 20. Hesabım 54.
Dördüncü mərc 10 manat. Təyyarə 2.5x-də dayandım. Qazanc 25. Hesabım 79. Beşinci mərc 10 manat. Təyyarə 3.0x-də dayandım. Qazanc 30. Hesabım 109. Dərhal 80 manatı çıxartdım. Qalan 29 ilə oynamağa davam etdim. O gün 20 manat qoyub 80 manat qazanmışdım. Xalis 60.
Arvadıma danışmadım. Qorxdum. O, belə şeylərə isti baxmır. Amma pulu gizlətmədim. Dedim: "İşdə əlavə növbə çox oldu bu ay." İnandı. O pulun 50 manatı ilə uşağa bir oyuncaq, qalanı ilə də özümə yeni köynək aldım.
Həmin həftə mostbet aviator giriş etmək mənim üçün adi hala çevrildi. Hər axşam işdən sonra 20-30 dəqiqə oynayırdım. Bəzən qazanırdım, bəzən uduzurdum. Amma qaydalarım var idi. Gündəlik limit 20 manat. Uduşun yarısını çıxarıram. Heç vaxt itirdiyimin dalınca getmirəm.
Bir gün rekord qırdım. 15 manat depozit etdim. 1 manat mərclərə başladım. Yavaş-yavaş, təyyarəni izləyirdim. 1.2x, 1.5x, 2.0x, 2.5x. Dayanırdım. Kiçik kiçik qazanclar. Hesabım 15-dən 25-ə, 25-dən 40-a, 40-dan 55-ə. Sonra 10 manat qoydum. Təyyarə qalxdı. 2x, 3x, 4x, 5x. Nəfəsim kəsildi. 6x-də dayandım. Qazanc 60. Hesabım 115. Dərhal 100 manatı çıxartdım. O gün 15 manat qoyub 100 manat qazanmışdım.
Metrodakı o adamı xatırladım. Ona görə də mən bu oyunu kəşf etmişdim. Bir təsadüf, bir maraq, bir cümlə. "Bu nə oyundur?" sualım olmasaydı, mən aviator oynamazdım. Heç vaxt.
Bu gün mən mostbet aviator giriş edib mütəmadi oynayıram. Həftədə 3-4 dəfə, maksimum 20 manat depozit. Qaydalarım yazılıb. Onlara əməl edirəm. Heç vaxt bir günlük limitimi keçməmişəm. Aylardır böyük itkim olmayıb. Kiçik uduşlar, kiçik qazanclar, xoş həyəcan.
Aviator mənə öyrətdi ki, həyatda hər şey vaxtlamaqdan asılıdır. Nə çox gözləmək, nə tez dayanmaq. Doğru anı tutmaq. Təyyarə uçur, sən qərar verirsən. Eyni həyat kimidir. Bəzən gözləmək lazımdır, bəzən dərhal dayanmaq. Mən aviator oynayaraq bu dərsi öyrəndim.
Dostlarımdan biri soruşdu: "Niyə oynayırsan?" Dedim: "Çünki xoşuma gəlir." "Pul itirmirsən?" "Bəzən itirirəm. Amma az. Qaydalarım var." O da cəhd etmək istədi. Mən aviator qaydalarını izah etdim. Limit qoymağı tövsiyə etdim. O da oynayır. Hərdən bir-birimizə mesaj yazırıq: "Təyyarə qalxdı?" "Bəli, qalxdı." "Dayan." "Dayandım."
Metrodakı o tanımadığım adam. Onun adını bilmirəm, üzünü də unutmuşam. Amma o mənim həyatımı dəyişdirdi. Bir cümlə, bir oyun, bir təyyarə. İndi hər dəfə mostbet aviator giriş edəndə onu xatırlayıram. Və təşəkkür edirəm. Ona görə də mən bu hekayəni yazıram. Kim bilir, bəlkə kimsə oxuyar, maraqlanar, aviator oynayar, qaydaları öyrənər, və onun həyatı da bir az dəyişər. Mənim kimi.
Peşman deyiləm. Heç vaxt. Çünki mən nəzarət etməyi öyrəndim. Və bu mənim ən böyük qazancımdır. Təyyarə hələ də uçur. Mən isə izləyirəm. Bəzən dayanıram, bəzən gözləyirəm. Amma həmişə qaydalarımla. Və həmişə şansıma gülümsəyərək.